Psychologisch Adviesbureau Van Houten

Zaadmarkt 84a

7201KM Zutphen


Telefoon Algemeen: 0575-820208

Telefoon direct: 0575-469971

E-mail: info@minckavanhouten.nl

Website: www.minckavanhouten.nl


Psycholoog/psychologen

Mw. drs. M. van Houten

Profiel

Voordat ik als eerstelijns psychologe ben gaan werken heb ik 14 jaar als orthopedagoge en drama/Gestalttherapeute gewerkt met jongeren en hun ouders. De afgelopen vijf jaar heb ik een eigen praktijk voor eerstelijnspsychologie in Zutphen.


Specialisaties

In mijn manier van werken laat ik me inspireren door verschillende stromingen binnen de psychologie. Belangrijk is hierbij de cognitieve gedrags therapie. De nadruk ligt hier op "aandachtgerichte cognitieve therapie" (mindfulness) en het werken vanuit de biografie, de rode draad in de levensloop (ZKM, zelfkennismethode).


Hiernaast volgde ik opleidingen focussing, adem en lichaamswerk.


Een aandachtspunt in de praktijk ligt bij het begeleiden van stiefouders en samengestelde gezinnen. Naast de individuele gesprekken begeleid ik regelmatig workshops familieopstellingen.

 

Voor relatietherapie is er beperkt ruimte, hierbij werk ik met de methode van de EFT (emotionally focussed therapy).


Registraties & Lidmaatschappen

BIG, LVE, ROEP


Tarieven

€ 90,00 per consult, waarvan 45 minuten contacttijd en 15 minuten
registratietijd


Wachttijden

Graag contact opnemen, verschilt steeds.


Ik ben aangesloten bij Walburgis Psychologen, een samenwerkingsverband dat met vier zelfstandig gevestigde psychologenpraktijken gezamenlijk gevestigd is op de Zaadmarkt 84A in Zutphen. Elke werkdag is er een centraal Walburgis spreekuur van 9 tot 10 uur op telnr.:0575-820208. U krijgt dan een van de psychologen te spreken voor informatie en/ of advies.