Psychologisch Adviesbureau

Van Kalmthout

Zaadmarkt 84a

7201KM Zutphen


Telefoon Algemeen: 0575-820208

Telefoon direct: 0575-543057

E-mail: info@josefienvankalmthout.nl

Website: www.josefienvankalmthout.nl


Psycholoog/psychologen

Mw. drs. J.J.A. van Kalmthout

NIP nummer: 00026879

BIG nummer: 29049131925


Profiel

Mijn naam is Josefien van Kalmthout (1964). Ik ben eerstelijns psychologe, psychologe N.I.P., orthopedagoge, gedragstherapeute en EMDR- practitioner. Sinds 1989 voer ik een eigen praktijk, eerst in Den Haag, en vanaf 1999 in Zutphen.


Specialisaties

De afgelopen jaren heb ik me gespecialiseerd in de cognitieve (gedrags) therapie en in de traumabehandelingen middels Eye Movement Desensitisation and Reprocessing (E.M.D.R.)

Jongeren vanaf ongeveer 12 jaar, volwassenen en ouderen kunnen bij mij terecht. Ook jongere kinderen die een eenmalige traumatische gebeurtenis hebben meegemaakt kunnen in principe in de praktijk behandeld worden.


Registraties & Lidmaatschappen

Ik ben lid van een aantal beroepsverenigingen zoals:

  • N.I.P.: het Nederlands instituut van psychologen.
  • N.V.O.: De Nederlandse vereniging voor Pedagogen en Onderwijskundigen.
  • V.G.CT.: De Vereniging voor Cognitieve en Gedragstherapie.
  • L.V.E.: De landelijke Vereniging voor Eerstelijns psychologen
  • E.M.D.R: Vereniging voor EMDR- Therapeuten

Daarnaast ben ik geregistreerd als Gezondheidszorg psycholoog (GZ- psycholoog), lid van het Regionaal Overleg Eerstelijns psychologen (R.O.E.P.), lid van het Werkverband Eigen praktijk (W.E.P.) en EMDR practitioner


Tarieven

Voor de behandeling geldt een uurtarief van €95,00 Van dat uur is drie kwartier gesprekstijd en een kwartier administratietijd. Afhankelijk van uw ziektekostenverzekeraar wordt het gehele bedrag of slechts een gedeelte van het bedrag vergoed. U draagt er zelf zorg voor dat de nota’s worden ingediend. Vanaf 1 januari 2008 valt de eerstelijns psychologische zorg in het basispaket. Voor meer informatie hierover verwijs ik u graag naar mijn eigen website.De praktijk is aangesloten bij de Stichting 1np waardoor vergoeding vanuit de AWBZ soms tot de mogelijkheden behoort (zie: www.1np.nl)


Wachttijden

De wachttijd varieert van 2 tot ongeveer 10 weken. Voor de meest actuele informatie is het aan te raden contact op te nemen met de praktijk. De praktijk is dagelijks bereikbaar van 9.00 uur tot 17.00 uur. Op maandag, dinsdag, en donderdag kunt u mij persoonlijk bereiken tussen 8.45 uur en 9.15 uur.


Ik ben aangesloten bij Walburgis Psychologen, een samenwerkingsverband dat met vier zelfstandig gevestigde psychologenpraktijken gezamenlijk gevestigd is op de Zaadmarkt 84A in Zutphen. Elke werkdag is er een centraal Walburgis spreekuur van 9 tot 10 uur op telnr.:0575-820208. U krijgt dan een van de psychologen te spreken voor informatie en/ of advies.