ypma-de vries

 

Zaadmarkt 84a

7201KM ZUTPHEN


Telefoon: 0575-820208

E-mail: info@ypmadevries.nl

Website: www.ypmadevries.nl


Psycholoog/psychologen

Mevr. drs. A.M.C. Ypma-de Vries

Profiel

Mijn naam is Annemarijke Ypma. Voordat ik in 2006 ben gestart als eerstelijnspsycholoog heb ik 10 jaar als psycholoog in de ouderenzorg in Almere gewerkt. Sinds september 2011 ben ik met 3 andere psychologenpraktijken samen in één pand verenigd in hartje centrum van Zutphen. Verder zijn in dit pand 2 haptotherapeutes, een diëtiste en een psychodramatherapeute/ maatschappelijk werkster.

 

Werkwijze

In mijn praktijk kun je terecht met diverse psychische klachten. Het gaat bijvoorbeeld om somberheid, niet lekker in je vel zitten, onzekerheid, angst- en paniekklachten, slaapklachten of (communicatie) problemen op het werk of in de relatie. Ik werk vanuit een cognitief gedragstherapeutisch kader en richt me voornamelijk op volwassenen. De therapie is kortdurend van aard.


Specialisaties

Ik ben gespecialiseerd op het gebied van trauma-verwerking middels E.M.D.R. (Eye Movement Desensitisation and Reprocessing) . Verder heb ik affiniteit met problematiek van de 3e levensfase (de oudere volwassene) en neuropsychologische problemen. Zo ben ik ook verbonden aan ParkinsonNet. 

 

Verzekeraars/ Vergoedingen

Voor volledige informatie over vergoedingen verwijs ik u graag naar mijn website. Ik heb contracten met de zorgverzekeraars Agis, Menzis en Achmea. (Hieronder valt ook  Avéro Achmea, DVZ, FBTO, Interpolis, Pro Life, OZF, Take Care Now! en Zilveren Kruis Achmea). 


Registraties & Lidmaatschappen

Ik ben als Gezondheidszorgpsycholoog geregistreerd in het BIG-register (Beroepen Individuele Gezondheidszorg) en Eerstelijnspsycholoog NIP (Nederlands Instituut voor Psychologie). Ik ben lid van de Landelijke Vereniging van Eerstelijnspsychologen. (LVE) Ik ben geregistreerd EMDR-practitioner.


Wachttijden

Op dit moment bedraagt de wachttijd 3 tot 8 weken. Om een duidelijkere indicatie te krijgen, kunt u contact opnemen met de praktijk. Dit kan op de volgende manieren:
U kunt het contactformulier invullen op de website, of een mail naar info@ypmadevries.nl sturen. U kunt ook het algemene nummer van Walburgis bellen, 0575-820208 en "3" kiezen. Spreekt u dan een bericht in op mijn voicemail. Tenzij anders genoemd, neem ik binnen 3 dagen contact met u op. 

 

Zoals eerder genoemd ben ik aangesloten bij Walburgis Psychologen, een samenwerkingsverband dat met vier zelfstandig gevestigde psychologenpraktijken gezamenlijk gevestigd is op de Zaadmarkt 84A in Zutphen. Elke werkdag is er een centraal Walburgis spreekuur van 9 tot 10 uur op telnr.:0575-820208. U krijgt dan een van de psychologen te spreken voor informatie en/ of advies.